Björn Ranelid

Igår kväll besökte världens främste ordekvilibrist tillika författande mångsysslare Björn Ranelid Grums för att liva upp landsbygden, han höll inte låda som i att rabbla en massa nonsens, utan han höll låda likt vore han en korvgubbe med varma delikatesser på ett gråkallt torg bland stånd som sälja icke minnesvärda souvenirer till ockerpriser…

Han är en innerligt genuin människa, äkta, oförställd, realist, levande.

Jag läser just nu Tyst i klassen! i bibliotekets bokcirkel, den första boken jag läst av Ranelid, men inte den sista! En sådan behandling av vårt kära modersmål, poetiskt men direkt, vackert och hemskt blandas till den gemensamma nämnaren livet självt.

Han drev lite med mig och frun, vi har ju planerat byta namn och jag har ju funderat på att byta till Johannez och hon till Leah, fast vi har ju varit lite i valet och kvalet… nu däremot ansåg herr Ranelid att Johannes med s och Lea utan h och utan é skulle passa mycket bättre, less is more, i alla fall i mitt fall mindre danzband! Har inget emot dansband, tvärtom, men det blir tillkrånglat i vardagen.

Nu morgonkaffe och boken, tacksam.

/JA

Annonser

En reaktion till “Björn Ranelid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s